Corectarea zâmbetului prin ortodonție

La Dental Experts, bazele ortodonției au fost puse cu mult timp în urmă de către Prof. Dr. Bratu Elisabeta.

Un tratament ortodontic poate avea numeroase beneficii, de la corectarea estetică a zâmbetului până la obținerea unei mușcături corecte și funcționale.

Malocluzia sau mușcătura greșită reprezintă alinierea incorectă a dinților sau relația anormală a dinților de pe cele doua arcade. Aceasta poate constituii nu doar o problemă estetică ci și funcțională.
În cazul unei mușcături greșite, dinții greșit pozitionați sunt supuși unor forțe mult prea mari în timpul masticației aspect ce poate duce de distrugerea lor.

Efectele nocive ale malocluziei pot fi:

 • Predispoziția la carii dentare a dinților greșit poziționați
 • Gingivite, prodontoze, parodontite
 • Probleme în cazul nevoii de protezare
 • Nu se poate realiza o masticație normală, aspect ce poate avea efecte digestive nocive
 • Mobilitate dentară
 • Retragerea gingiei
 • Bruxism ( încleștarea sau frecarea dinților)
 • Hipertrofie musculară din cauza suprasolicitării
 • Dureri articulare.

Fără un tratament adecvat consecințele nu vor înceta să apară, de aceea cea mai importantă este prevenția. O consultație ortodontica este necesară pentru a afla din timp cu ce probleme vă confruntați și pentru a putea interveni la timp.

Decizia unui tratament ortodontic se ia în urma efectuării unor investigații radiologice și pe baza consultului propriu-zis. Este foarte important ca un consult ortodontic să fie efectuat de un medic specialist pe această ramură cu experiență, pentru a putea pune un diagnostic corect.
In cadrul clinicii noastre de ortodontie se ocupa Dr. Andreea Borsanu- medic specialist ortodont.

Tipurile de aparate dentare folosite in clinica nostra sunt:  

Aparat dentar metalic

Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic fix inventat. Medicul ortodont controlează forța exercitată asupra dinților cu ajutorul aparatului dentar, reușind astfel să facă dinții să migreze și să îi poziționeze corect, în scopul obținerii unui zâmbet estetic, funcțional și a unei mușcături corecte.

Durata tratamentelor ortodontice variază în medie între 6 luni și 2 ani în funcție de gravitatea fiecărui caz. Un aparat dentar metalic este alcătuit din brackeți metalici care se lipesc pe suprafața dinților, elastice, ligaturi, fire ortodontice, benzi elastice.

Aparat dentar Safir

Aparatul dentar Safir este tot un aparat dentar fix, însă spre deosebire de cel metalic acesta are brackeții confecționați din safir. Brackeții sunt lipiți tot pe partea exterioară a dinților, dar spre deosebire de cei metalici aceștia sunt mai discreți și mai estetici, fiind asemănători smalțului dentar.

Datorită structurii microcristaline brackeții din safir rămân transparenți, nu se colorează, au o suprafață netedă sunt astfel mai confortabili și mai puțin vizibili.

Alignere dentare ClearCorrect Straumann

Alignerele dentare ClearCorrect sunt cea mai discretă și confortabilă opțiune când vine vorba despre îndreptarea dinților. Aceste dispozitive ortodontice sunt fabricate dintr-un plastic transparent, multistrat, material patentat ClearQuartzTM,reușind să miște eficient dinții. Alignerele ClearCorrect prezintă două inovații extraordinare care împreună asigură o presiune constantă și precisă.

Materialul cu 3 straturi Clear QuartzTM are un strat elastomeric intre doua carcase elastic cu porozitate scăzută. Straturile exterioare permit alignerului să fie dur și rezistent la pete, în timp ce stratul interior permite alignerului să aplice o presiune ușoară și constantă. Clear QuartzTM păstrează de 10 ori mai mult din forța inițială decât alte alignere și își păstrează forma pe toată durata tratamentului.

După montarea aparatului ortodontic, pacientul trebuie sa se prezinte lunar în clinică pentru activare. În cazul în care acesta nu respecta aceasta recomandare, tratamentul ortodontic poate avea de suferit.

După finalizarea tratamentului ortodontic, pacientul va primi contentie fixa si gutiere mobile iar la 6 luni este necesar controlul ortodontic pentru verificarea contentiei si/sau schimbarea gutierelor. În cazul în care contentia de rupe sau dezlipeste este necesara vizita la medicul ortodont in maximum 48 de ore.

Programare

Dacă vrei să faci o programare pentru un consult, trimite-ne un mesaj. Colegii de la front desk office îți stau la dispoziție cu informații și îți răspund la întrebări.

Pacienții care ne vizitează în clinică beneficiază de unul dintre cele 4 locuri de parcare din interiorul curții, marcate cu albastru.

Programează-te

  Sunt de acord cu preluarea datelor cu caracter personal în vederea programării sau contactării mele de către DENTAL EXPERTS SRL. Pentru DENTAL EXPERTS SRL este foarte importantă protecția datelor cu caracter personal pe care ni le puneți la dispoziție, și de aceea, urmând procedura de conformare la Regulamentul nr/679/2016 al Comisiei Europene privind protecția datelor personale, pentru a vă putea transmite informațiile cerute de dumneavoastră sau a vă putea contacta, avem nevoie de consimțământul dumneavoastră explicit.